torsdag 22 april 2010

Basutrustning: Fältflaska

Jag kan inte nog beskriva vikten av att ha en fältflaska när man är ute på lajv, särskilt om man spelar en roll som kommer att röra sig i skogen. Jag har nämnt det tidigare, men jag nämner det igen; En av de vanligaste anledningarna till att ett lajv blir pest och pina är för att man har huvudvärk. Denna huvudvärk får man allt som oftast av vätskebrist. Man är inte van vid att röra sig så mycket och därmed också behöva mer vatten än man normalt gör.
Därför är det bra att ha med sig en fältflaska.
Det finns aliminiumfältflaskor klädda i tyg som man kan köpa billigt på Överskottsbolaget om de har en avdelning med militärprylar. Man kan också leta efter andra sorters krus eller flaskor som går att bära med sig. Om inte annat borde man kunna hitta någon form av metallplunta som man kan få fast vid bältet på något sätt.
Alla fältflaskor av modellen nämnd tidigare (arméns) har skruvkorkar. Egentligen så brukar man inte ha skruvkorkar på lajv, men här gör nästan alla ett undantag. Ibland är också skruvkorken av svart plast. Du kan försöka dölja detta på något fint sätt, eller helt enkelt bara inte låtsas om det.
Det är viktigare att du mår bra än att allting är hundraprocentigt inlajv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar