måndag 19 april 2010

Basutrustning: Snöre och rep

Förmodligen kan jag inte nog uttrycka hur otroligt mycket nytta man kan ha av lite rep och snöre på ett lajv. Personligen så har jag alltid helst med mig en rulle med hampsnöre, också kallat gammaldags balsnöre. Det är tjockt nog för att kunna användas som rep och tunt nog att kunna användas som snöre. Helt enkelt det mest prisvärda på marknaden (se bild till vänster). Detta snöre kan man köpa på Lantmännen, eller kanske rättare sagt Granngården. Med all säkerhet kan du också köpa bra snöre eller rep på en järnhandel eller ett byggvaruhus.
Man kan använda det till att bygga vindskyddet, hänga saker vid sitt bälte, knyta fast hundar och så vidare. Om man har ett bra snöre sätter fantasin enbart gränserna.
Men om man inte vill ha en jättestor rulle med snöre så går det lika bra att köpa en kortare bit naturfärgat snöre, exempelvis på Claes Olsson eller vilken butik med hobbymaterial som helst.

Tänk bara på att inte köpa syntetiskt snöre, utan just naturfärgat. Dels ser det mycket bättre ut på lajv och dels så förmultnar det om man skulle glömma kvar några stumpar i skogen efter lajvet.

1 kommentar:

  1. Om man köper en rulle sisal (brukar finnas på byggaffärer eller brädgårdar) kan man förvara den i en lagom tajt säck. Om man samtidigt börjar linda upp tråden från mitten på rullen har man en rulle som aldrig kommer trassla ihop sig.

    SvaraRadera